BIM Cases

Hoe hebben we de uitvoeringstijd van het project met 25% verminderd door automatisering en dankzij ervaring?

Projectbeschrijving:

Een klant benaderde ENECA groep bedrijven met een behoefte om 66 geparametreerde families van armaturen te ontwikkelen met een hoog detail- en informatie inhoud.

Wat maakt het project bijzonder?

Het lijkt erop dat dit een typisch project is voor het creëren van families.
Dankzij kwaliteitsmanagement vóór de start van het project werd het mogelijk om te bepalen dat elke familie in 3 talen moest worden ontwikkeld:

  • Duits (de brontaal)
  • Frans
  • Italiaans

Verder, moesten alle 77 parameters in elke familie in 2 talen worden vertaald, met de oog op de afhankelijkheden in de formules.

Hoe heeft de ontvangen informatie geholpen?

Dankzij de vereisten voor het taalinhoud werden bepaald tijdens het verzamelen van de input gegevens, slaagde het BIM-team erin om de risico's van gemiste deadlines zelfs vóór de start van het project uit te sluiten.

Welke oplossing werd uitgevoerd?

Het team besloot om het routinematige proces van het vertalen en vervangen van de parameters door de gepaste talen te automatiseren.

We hebben een generiek parameterbestand in Duits ontwikkeld waarin we alle parameters voorgedefinieerd hebben met de juiste datatypen.

Daarna werd er een oplossing ontwikkeld die de waarde en het gegevenstype van een bestaande parameter samenvoegde, zoekte hem in het bestand met de gemeenschappelijke parameters, vertaalde hem naar een vooraf gedefinieerde taal en verving hem binnen de familie.

Wat zijn de resultaten?

Dankzij ruime ervaring van het team en de ontwikkelde oplossing zijn we erin geslaagd om 25% van de projectontwikkelingstijd te besparen en de resultaten van het werk aan de klant te leveren eerder dan gepland.